На Головну

«...Втрачену, обірвану, подекуди сплюндровану традицію підносить "ДУДАРИК", засвідчуючи огні отчої, одвічної класичної хорової культури ...Кажучи по-сучасному, "ДУДАРИК" є генетичною матрицею, де кристалізується нова духовність...»

"Культура і життя", Михайло Головащенко 19.02.1989 р., Київ.

Опитування

Під патронат якого святого підпадає хорова капела "Дударик"?

Святого Миколая Чудотворця

Святого Лазаря

Всього голосів: 6375

архів

Допоможіть назвати фотографію

У «Дударика» за роки існування назбиралося дуже багато фотографій, і деякі з них нажаль неназвані. Тому ми просимо всіх дудариків допомогти нам назвати фотографії які є тут.

dopomozhit_nazvaty_foto.jpg

Назви фото можете залишати у вигляді коментарів під ними.

"20 шлягерів 20 століття" Намалюй мені ніч

07.10.2015

Мирослав Скорик
Микола Петренко
Намалюй мені ніч.

З поміж чиселих опер, балетів, симфоній, кантат, пісень, музики до фільмів, хочу виокремити музику до кінофільму Сергія Параджанова «Тіні забутих предків» та шлягер 70-х “Намалюй мені ніч”. Саме цей твір, увійде до програми концерту капели "ДУДАРИК" "20 шлягерів 20 століття".
Композитор радикально оновлює традицію “радянської ліричної пісні”, вводить ритми твісту, джазу, рок-н-ролу, блюзу, танго, халі-галі, боссанови, що панували тоді у світі, але були маловідомими в Україні. У 1963 р. Мирослав Скорик створив у Львові естрадний ансамбль “Веселі скрипки”, для якого написав ряд пісень, які в той час були шлягерами. Радіо і телебачення часто транслювали пісні Мирослава Скорика, а вершиною популярності можна вважати участь його пісні “Намалюй мені ніч” в найбільш престижній тоді телепередачі СРСР – “Голубому вогнику”.
Твір покладено на віршіі видатного і дорогого нам поета - Миколи Петренка, що цього року відсвядкує своє 90- річчя! Многая Літа!

Додати коментар

Ім'я
Коментар
Код
  

Коментарі (0)