Опитування

Під патронат якого святого підпадає хорова капела "Дударик"?

Святого Миколая Чудотворця

Святого Лазаря

Всього голосів: 6162

архів

Допоможіть назвати фотографію

У «Дударика» за роки існування назбиралося дуже багато фотографій, і деякі з них нажаль неназвані. Тому ми просимо всіх дудариків допомогти нам назвати фотографії які є тут.

dopomozhit_nazvaty_foto.jpg

Назви фото можете залишати у вигляді коментарів під ними.

Дударик своїм співом полонив Катовіце!

22.10.2010

22 жовтня 2010 року «Дударик» вирушив до Польщі, аби прийняти участь у XX «Міжнародному фестивалі молодих лауреатів музичних конкурсів»( XX Międzynarodowy Festiwal Młodych Laureatów Konkursów Muzycznych). В рамках фестивалю 23 жовтня наші співаки заспівали концерт у Концертному залі Музичної Академії (Sala Koncertowa Akademii Muzycznej) міста Катовіце (Katowice).

Нас дуже вразила краса і велич цього чудового залу, і тому ми постаралися на концерті продемонструвати польським глядачам всю велич і різнобарвність українського хорового співу.

Програма концерту поділена на дві частини. Перша частина - Антологія духовної музики України, де прозвучали: фрагменти з чотириголосої Літургії Миколи Дилецького, Концерт для хору №18 «Не отвержи мене во время старости» М. Березовського, «Херувимська пісня» А. Веделя, «Хваліте Господа з небес!» О. Кошиця, «Алилуя» М. Вербицького. Друга частина – Антологія світської музики, серед яких вирізнялися «Тече вода в синє море» Б. Лятошинського, «Гагілка» С. Людкевича, «Безмежнеє поле» М. Лисенка та інші.

Судячи з аплодисментів польській публіці особливо сподобалась українська народна пісня «Гей, була в мене коняка».

Далі було ще краще: диригент і директор капели Дмитро Кацал запропонував польській публіці підспівати разом з хористами «Гей, соколи» - пісню, яка має коріння, як в Україні, так і у Польщі.

А на завершення, «Дударик» залишив подарунки для найвибагливішого польського глядача – «Море» Кароля Проснака та «Прощання з Батьківщиною» Міхала Огінського.

Загалом концерт вдався унікально красивим та неповторним. 

Додати коментар

Ім'я
Коментар
Код
  

Коментарі (1)

Diana01.11.2010 14:34:54

З таким репертуаром ВИ не залишили полякам жодного вибору. Браво!!!