Опитування

Під патронат якого святого підпадає хорова капела "Дударик"?

Святого Миколая Чудотворця

Святого Лазаря

Всього голосів: 6163

архів

Допоможіть назвати фотографію

У «Дударика» за роки існування назбиралося дуже багато фотографій, і деякі з них нажаль неназвані. Тому ми просимо всіх дудариків допомогти нам назвати фотографії які є тут.

dopomozhit_nazvaty_foto.jpg

Назви фото можете залишати у вигляді коментарів під ними.

Концерт в м.Плоцьк

20.11.2010

20 листопада 2010 року о 19:00 у Базиліці кафедральній Успіння Пресвятоі Діви Марії (Bazylika katedralna pw. Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Pannyu) (Полоцьк (Płock), Польща) відбувся концерт капели "Дударик" в рамках Плоцьких днів хорально Музики («Płockie Dni Muzyki Chуralnej»).

В залі панувала тиша, хоч катедру було заповнено до країв. За таких обставин співається легше, хоч бажання в хористів було предостатньо. Ще 2009 року ми познайомилися з хором Pueri et Puellae Cantores Plocenses, на нас справило враження те, як "пересічний" кафедральний хор стараннями керівника - Анни Брамської , що 12 років пропрацювала з ним на добровільних началах, може бути таким вишколеним професійним, згуртованим активним. Батьки і хористи склали третину залу, а решта - симпатики хорово культури з Плоцька, Варшави навіть з Украіни.

Публіка була готова сприймати, ознакою цього вже були міцні оплески на вході хору. Дударик не розчарував сподівань. Кожен твір, як досконалий виріб поставав розгортаючи "Українське панно" - величну картину духовного та людського простору України. Сталося як гадалося - спершу уважний слухач розігрітий духовними творами, кантами, ще більше пожвавішав на козацьких піснях, врешті, в повен голос співав "Гей, соколи", а відтак вже без застережень аплодував розчулено раді від - "Моря " Кароля Проснака та "Полонезу " Міхала Огінського. В привітаннях по концерті прозвучало "+ ця катедра ще не чула такої потуги хорового звучання таких бурхливих оплесків+".

Виступ був достойним.

Скидаю капелюха перед такою публікою, хоч розумію, що вона плід системної роботи хору Pueri et Puellae Cantores Plocenses та їх керівників.

 Матимемо незабаром нагоду гостити цей колектив у Львов з концертами.

 

Додати коментар

Ім'я
Коментар
Код
  

Коментарі (1)

Діана24.11.2010 20:23:43

З радістю прийиемо їх за українським звичаєм...