На Головну

"Дударик" тріумфував у Дітройті…
"Дударик" зачаровує Торонто…
"Дударик" полонив серця ньюйоркчан…
"Дударик"- жайворонковий спів і справжній амбасадор…

"Свобода", Нью-Йорк, червень-липень 1990 р.

Опитування

Під патронат якого святого підпадає хорова капела "Дударик"?

Святого Миколая Чудотворця

Святого Лазаря

Всього голосів: 6163

архів

Допоможіть назвати фотографію

У «Дударика» за роки існування назбиралося дуже багато фотографій, і деякі з них нажаль неназвані. Тому ми просимо всіх дудариків допомогти нам назвати фотографії які є тут.

dopomozhit_nazvaty_foto.jpg

Назви фото можете залишати у вигляді коментарів під ними.

День пам’яті жертв голодоморів

27.11.2010

Відповідно до Указу Президента України у четверту суботу листопада капела взяла участь у відзначенні днів пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій Українського народу.

 Це було хвилююче і так правильно. Чи не в перше, без жодних слів і пафосної риторики, влада, у повному складі, прийшла, схилила голову, запалила свічки, як і ми усі, в решті. Скорбота витала повітрям площі біля памятника Тарасові Шевченку. Дударик співав „Вічная память” (опрацювання Миколи Кацала), „Коли ви вмирали” (опрацювання Дмитра Кацала) та „Боже Великий” (опрацювання Миколи Лисенка). Чистота хорової інтонації та унісон капели дивував. Площа, вітер з сніго-дощем і такий урочистий і спокійний, мов гора, хоровий звук. Хор звучав бездоганно і саме таке звучання було необхідне цьому дневі. По тому, усією громадою запалили свічки, а їх було кілька тисяч. Така сумна подія дала нам змогу ще раз усвідомити істину, що память про полеглих робить нас живими.

 

Додати коментар

Ім'я
Коментар
Код
  

Коментарі (1)

Ірина01.12.2010 22:23:14

Дуже гарна панорама, СУПЕР!