На Головну

«… це, що ми не чули і не знали цей дитячий колектив зі Львова - велика втрата в житті нашого мистецтва. …»

"Дунантулі нопло"("Задунайський щоденник") 20.06.1987 р., Валіндер Ендре

Опитування

Під патронат якого святого підпадає хорова капела "Дударик"?

Святого Миколая Чудотворця

Святого Лазаря

Всього голосів: 6146

архів

Допоможіть назвати фотографію

У «Дударика» за роки існування назбиралося дуже багато фотографій, і деякі з них нажаль неназвані. Тому ми просимо всіх дудариків допомогти нам назвати фотографії які є тут.

dopomozhit_nazvaty_foto.jpg

Назви фото можете залишати у вигляді коментарів під ними.

Проща у с. Заглинна

13.09.2013

13 вересня, у день свята Покладення чесного пояса Пресвятої Богородицi, другий день Першосвятительського візиту до Львівської єпархії в рамках святкування 1025-ліття Хрещення Київської Руси-України, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відвідав Жовківське благочиння, де звершив Божественну Літургію на цілющому джерелі присілка Заглина, с. Монастирець, - місці чудесного явлення Божої Матері.

 Божественну Літургію Його Святості співслужив керуючий єпархією Високопреосвященний митрополит Львівський і Сокальський Димитрій та запрошені на святкування ієрархи: Патріарший намісник Високопреосвященний митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній, Високопреосвященний митрополит Хмельницький і Кам'янець-Подільський Антоній, Високопреосвященні архиєпископи Рівненський і Острозький Іларіон, Чернігівський і Ніжинський Євстратій, Дрогобицький і Самбірський Яків, Сімферопольський і Кримський Климент, Преосвященні єпископи Коломийський і Косівський Юліан, Володимир-Волинський Матфей, вікарій Волинської єпархії.

За богослужінням також молилось близько дві сотні духовенства Львівської та сусідніх єпархій.

У повному складі за Літургією молились студенти Львівської духовної школи.

Всеукраїнська проща, що традиційно організовується до цього святого місця у день відпустового свята, цього року на Патріаршу Літургію зібрала понад 10 тисяч вірян з Львівської, Волинської, Рівненської, Івано-Франківської, Тернопільської, Хмельницької, Київської та інших областей України. Кожна парафія Львівської єпархії забезпечила можливість участі у богослужінні своїм парафіянам.

Парафіяни екуменічного братства церкви святого Лазаря м. Львова, на чолі з священиком Степаном Пальком, не зважаючи на проливний дощ,  який після початку богослужіння припинився, також прибули на святкову Літургію,  щоб віддати честь Пресвятій Богородиці.

Додати коментар

Ім'я
Коментар
Код
  

Коментарі (0)