На Головну

Дударики показали трускавчанам, якою Божественною може бути недільна літургія….

Тетяна Татомир, Наталя Скробач, Любомир Поливка, "Всупереч дощам і грозам" - Онлайн-газета "Джерела Трускавця", 2010.

Опитування

Під патронат якого святого підпадає хорова капела "Дударик"?

Святого Миколая Чудотворця

Святого Лазаря

Всього голосів: 6154

архів

Допоможіть назвати фотографію

У «Дударика» за роки існування назбиралося дуже багато фотографій, і деякі з них нажаль неназвані. Тому ми просимо всіх дудариків допомогти нам назвати фотографії які є тут.

dopomozhit_nazvaty_foto.jpg

Назви фото можете залишати у вигляді коментарів під ними.

«Нічого кращого немає, як тая мати…»

23.05.2014

23 травня 2014 року у Будинку органної та камерної музики відбувся концерт Лауреата Національної премії України ім. Тараса Шевченка Державної академічної хорової капели «Дударик» під назвою «Нічого кращого немає, як тая мати…». Концерт розпочався виконанням двох творів «Ave Maria»: А. Брукнера та Й.С. Баха – Ш. A. У другому чарівно солювала Антоніна Оганесян, акомпанувала Тетяна Юринець. Наступним прозвучав твір «Ой зійшла зоря», в якому дебютував як соліст наш співак Євген Щегольський (бас). Слідом за ним прозвучав блок чоловічих хорів, в яких прекрасно солювали Назар Лозинський, Олесь Душенко, Євген Щегольський, Андрій Попович та Юра Тенета. Слід зазначити прекрасне виконання Лемківської народної пісні «Ой, верше мій, верше» в опрацюванні Дмитра Кацала. Дуже гарно прозвучав квартет Миколи Лисенка «За сонцем хмаронька пливе» у супроводі Людмили Казарян. Між творами прекрасно декламував вірші Народний артист України Григорій Шумейко. На завершення концерту ми виконали «Заповіт» М. Вербицького під керівництвом Народного артиста України Миколи Кацала та дві частини «Української меси» Ю. Захожого-Катренка під керівництвом Дмитра Кацала. Партію органу виконував Петро Довгань. Концерт пройшов з великим успіхом.

Додати коментар

Ім'я
Коментар
Код
  

Коментарі (2)

Іванна27.05.2014 12:42:20

Дуже гарний концерт!

LD25.05.2014 17:02:53

Гарна обробка "Ой, верше..." Це одна з моїх улюблених пісень, її гарно виконувала Квітка Цісик. "Меса"-просто без слів. Танічка Юринець, як приємно тебе чути і бачити за інструментом! Здоров'я всім Вам, а нашій Україні Божої ласки і волі. Слава Україні!!! Героям слава!!!