На Головну

«Я буквально приголомшений виступом хору «Дударик»… …репертуар хору - це хвилююче зібрання невмирущих творів національної класичної спадщини»

Павло Плішка, провідний соліст, Метрополітенопера, червень, 1990 р.

Опитування

Під патронат якого святого підпадає хорова капела "Дударик"?

Святого Миколая Чудотворця

Святого Лазаря

Всього голосів: 6374

архів

Допоможіть назвати фотографію

У «Дударика» за роки існування назбиралося дуже багато фотографій, і деякі з них нажаль неназвані. Тому ми просимо всіх дудариків допомогти нам назвати фотографії які є тут.

dopomozhit_nazvaty_foto.jpg

Назви фото можете залишати у вигляді коментарів під ними.

"20 шлягерів 20 століття" Очі волошкові

09.10.2015

Ще одна незабутня творча постать української пісенної культури - Степан Сабодаш. Хто ж не памятає його "Марічку". Але Сьогодні не про неї, а про "Очі волошкові" - цю ніжну пісню ми заспіваємо 13 і 20 жовтня у філармонії. Отже У 1965 році Степан Сабадаш повіз нову пісню "Очі волошкові" (третя поспіль після "Марічки" та "Пісні з полонини" ред.) на декаду українського мистецтва в Ленінград. Мелодія, як це часто буває в талановитих людей, народилась спонтанно, від якогось підсвідомого поштовху. І сталось це під час повернення додому з чергового семінару в столиці. Просто поруч була молода дівчина з великими голубими очима , які й спонукали до народження твору:
Ой ви очі волошкові,
мов троянди пелюстки, уста...
І хоч над текстом ще працював поет-пісняр Анатолій Драгомирецький, приспів залишився Сабадашів. А пісню виконав уперше Євген Савчук у супроводі ансамблю "Марічка" — той самий Савчук, якого знаємо як видатного українського диригента, Шевченківського лауреата. Але найкраще заспівав "Очі волошкові" Дмитро Гнатюк.

Додати коментар

Ім'я
Коментар
Код
  

Коментарі (0)