На Головну

«...Трудно рішити, яке почуття переживаєм, слухаючи "ДУДАРИК": чиста естетична насолода чи гордість за прекрасну талановиту та працьовиту українську молодь та дітвору та за диригента Миколу Кацала - музику, що ним пишалася б яка-небудь держава на світовій арені...»

"Свобода", Ярополк Ласовський,13 липня 1990 року. США.

Опитування

Під патронат якого святого підпадає хорова капела "Дударик"?

Святого Миколая Чудотворця

Святого Лазаря

Всього голосів: 6194

архів

Допоможіть назвати фотографію

У «Дударика» за роки існування назбиралося дуже багато фотографій, і деякі з них нажаль неназвані. Тому ми просимо всіх дудариків допомогти нам назвати фотографії які є тут.

dopomozhit_nazvaty_foto.jpg

Назви фото можете залишати у вигляді коментарів під ними.

Літургія і концерт у с. Грибовичі

12.09.2010

У неділю святителів Олександра, Івана, Павла у храмі святих Безсрібників Косми і Дам’яна, що у селі Грибовичі (Жовківський район, Львівська область) капела «Дударик» відслужила Літургію.

Перед Літургією до нас приєднався Адріан Новосад («Дударик-назавжди») – як виявилось він живе неподалік від цієї церкви.

Літургію відслужили гарно.

Після Літургії ми стали коло вівтаря і заспівали невеличкий концерт. Спершу прозвучати духовні твори: «Благослови душе моя, Господа», перший і останній ікоси з акафісту до Пречистої Богородиці, Мати милосердя, а далі ми поступово перейшли до народних творів, таких як «Гей видно село» та «Ой гилля, гилля».

Спершу люди не плескали (в храмі не можна аплодувати). Проте їхнє захоплення можна було зрозуміти бачачи їхні усміхнені обличча і чуючи цілковиту уважнозаслухану тишу, що ще якусь мить витала після кожної пісні.

Згодом священик дозволив аплодувати і ми отримали дуже багато аплодисментів.

Загалом поїздка вийшла дуже гарною.

Наступні концерти капели 18 вересня  та 19 вересня.

Ласкаво запрошуємо! 

Додати коментар

Ім'я
Коментар
Код
  

Коментарі (0)