На Головну

«...Незмінний керівник Микола Кацал, головний хормейстер Леся Чайківська, концертмейстер Любов Савченко (Кацал)… зуміли переважно на ентузіазмі вибудувати ідейно-художню концепцію, розгорнувши її у низці взаємопов'язаних програм, чому можуть позаздрити хорові капели академічного рівня...»

"Культура і життя",Михайло Головащенко 19.02.1989 р., Київ.

Опитування

Під патронат якого святого підпадає хорова капела "Дударик"?

Святого Миколая Чудотворця

Святого Лазаря

Всього голосів: 6374

архів

Допоможіть назвати фотографію

У «Дударика» за роки існування назбиралося дуже багато фотографій, і деякі з них нажаль неназвані. Тому ми просимо всіх дудариків допомогти нам назвати фотографії які є тут.

dopomozhit_nazvaty_foto.jpg

Назви фото можете залишати у вигляді коментарів під ними.

Збиранка отримала школу!

18.11.2012

18 листопада 2012 року в селі Збиранка Жовківського району з благословення Владики Михаїла (Колтуна) Єпарха Сокальсько-Жовківського Львівської митрополії УГКЦ відкрилась катехитична школа при храмі Успіння Пресвятої Богородиці. Приміщення школи було освячене отцем-деканом Ігорем Боднаром, головою катехитичної комісії єпархії о. Михайлом Микитою та настоятелем храму о. Володимиром Крижанівським. У своїх урочистих промовах отці зазначили, що це є визначна подія у духовному житті села, а особливо для юних збиранчан. Тепер у приміщенні школи діточки і молодь села під опікою о. Володимира будуть вивчати Боже Слово, сповнюючись Божою мудрістю та святістю.

         Окрасою урочистості став концерт парафіяльного хору храму Успіння Пресвятої Богородиці, яким вже два роки керують хормейстери хорової капели «Дударик». Це не єдиний парафіяльний хор який постав завдяки програмі «Митці селу». «Дударик» спричинився також і до появи парафіяльного хору храму Святих безсрібників Косми і Даміана села Великі Грибовичі.

         Отець-настоятель від імені парафіян склав подяку керівникам хору Назару Лозинському та Володимиру Заборовському за їхню працю і привітав парафіяльний хор з другим днем народження.

         Піднесені парафіяни та парох о. Володимир Крижанівський висловили спільну надію, що наступною знаменною подією в житті села стане освячення новозбудованого храму, як місця зустрічі людини з Богом, щоб у ньому кожна душа під знаменом Святого Хреста завжди знаходила наснагу для очищення та духовного поступу.

         Капела «Дударик» постійно опікується містами та селами Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ. Концертний склад брав участь у відкритті пам’ятника Євгену Петрушевичу у м. Сокалі, концерті духовної музики у м. Жовкві, відкрила своїм концертом фестиваль колядок «Радуйся, роде» у м. Соснівка, провела святкові концерти у м. Червоноград, відвідала зі святковими концертами смт. Новий Яричів (Кам’янко-Бузький р-н), села Зіболки, Зашків, Деревня (Жовківський р-н), Нестаничі (Радехівський р-н), Кути (Буський р-н).

Додати коментар

Ім'я
Коментар
Код
  

Коментарі (1)

михайло21.01.2013 01:01:38

нехай Бог допомагає і Божого благословіння!