Опитування

Під патронат якого святого підпадає хорова капела "Дударик"?

Святого Миколая Чудотворця

Святого Лазаря

Всього голосів: 6154

архів

Допоможіть назвати фотографію

У «Дударика» за роки існування назбиралося дуже багато фотографій, і деякі з них нажаль неназвані. Тому ми просимо всіх дудариків допомогти нам назвати фотографії які є тут.

dopomozhit_nazvaty_foto.jpg

Назви фото можете залишати у вигляді коментарів під ними.

Проща у Гошівському монастирі

05.10.2013

Гошівський монастир — греко-католицький монастир Чину св. Василія Великого у селі Гошеві Долинського району на Івано-Франківщині. Вважається однією із найвеличніших релігійних та історико-архітектурних святинь Західної України. Його щорічно відвідує кілька мільйонів прочан з різних країн Європи

Час, у якому живемо, є промовистим доказом, як набожність до Пречистої Діви Марії стає джерелом і основою християнського об'явлення та відродження віри там, де вона почала зовсім зникати. Стає все більш очевидним, що волею Господа Бога є, аби люди приходили до нього через Марію, щоб через Її посередництво отрмували всі ласки, про які вони просять. Тому свята Церква надто заохочує сьогодні вірних до паломництва у марійські відпустові місця, де Мати Божа дарує пречудні ласки. Тут слово Боже скоріше доходить до людських душ, пронизує усе тіло, розігріває серце, запалюючи його любов'ю.       

Найбільш знаним та найбільш важливим центром марійської набожності Карпатського краю є Ясна Гора у Гошеві. Важко знайти людину, яка б не чула про цей осередок особливої любові та милосердя. Тут Мати Божа милується своїми дітьми, лікує всі недуги на душі і тілі. Ясна Гора - це святиня нашого українського народу. Тут Мати Божа сяє, просвічує, потішає своїми щедрими ласками. Із цього святого місця Вона благословить увесь народ, кожного, хто приходить сюди з болем серця: Мати Божа нікого не відкидає. Тут народ черпає силу для того, аби зносити тягарі життя, обновлюється на душі у святих Тайнах Сповіді і Причастя, духовно збагачується прецінними скарбами і наснагами Божих ласк.

Набожність до Марії завжди приносить щедрі плоди, бо Вона - Матір Божа. В Її руках - скарби всемогутності, ласки і милосердя Сина. Чи може відмовити Ісус своїй Неньці, котра Його породила, ніжно виховувала, йшла за Ним усіма дорогами аж до Розп'яття?

Марія - єдиний притулок для грішників, потіха у журбі, надія у розпачі. У Ній - відвічна туга людини за материнською ласкою, любов'ю, посередництвом. Отож, якнайчастіше ідім на Ясну Гору до Марії, любім Її усім серцем, усією душею, усім нашим єством. Любім Її у наших думках, наших словах і ділах. А ця любов до Божої Матері буде для нас сонцем, що освічує наші бажання, наші діла, наші душі і все наше життя.

                Ось уже дві тисячі років Марія є нашою найкращою Матір'ю. Тому не є дивним, що люди горнуться до неї - втомлені, скривджені, обтяжені. Вона є єдиною, у кого можна знайти поміч, потіху і порятунок. Її потребує кожна душа, її потребує усе людство у всі часи та за будь-яких обставин. Разом з Нею ми побачимо Ісуса та полюбимо Його, а тоді Він нам об'явить, що означає для нього та для нас те величне і пречудне ім'я - МАРІЯ.

о. Макарій Ленів ЧСВВ, ігумен Гошівського монастиря

Парафіяни церкви св.Лазаря і Релігійної громади каплиці Різдва Хрестителя Господнього Іоана разом з О.Степан Пальком та о.Миколаєм  Ярошовичем  5 жовтня 2013р.Б. також відбули прощу у Гошівському монастирі.

В одному з храмів ми спільно відслужили молебень до Пресвятої Богородиці, просячи ЇЇ заступництва для наших родин, громад, народу… Також пройшли молитовно Хресну дорогу, яка наповнена словами каяття і роздумами над  буттям  людства.

Отець Даміан провів екскурсію, розповівши про історію монастиря і чудесні зцілення, через віру людей.

Подих перехоплювала чудова краса краєвиду, поєднана з, залитим сонцем,  днем. Господь дарував нам чудовий теплий осінній день, хоча на передодні було холодно та похмуро.

Ми побували в ще одній  надзвичайно гарній  місцині нашого краю, за що вдячні Богу та організаторам прощі.

Цікаво відзначити що наймолодшою прочанкою була дівчинка Софійка, якій 3 рочки та 11 місяців,а найстаршою сестриця церкви св. Лазаря, п. Оля Волошин, якій минуло 88 років. Обидві з надзвичайною наполегливістю і витривалістю крокували святими місцями. Як гарно, що маємо такий прекрасний приклад, а Вам наші дорогі, міцного здоров’я та Божої допомоги.

Додати коментар

Ім'я
Коментар
Код
  

Коментарі (0)